Летна куќа

Дали вреди да ги потрошите парите на ротирачки атомизатор со Aliexpress

Постројките за наводнување е директна одговорност на секој градинар. За да не носат кофи цело време, човештвото измисли црева, системи за наводнување и разни млазници за поудобно наводнување.

Но, неодамна, на пазарот се појави ротирачки распрскувач кој ротира 360 степени и е во состојба да ги напои сите растенија околу него. Тоа ви овозможува да произведувате високо-квалитетно наводнување во градината.

Не мора да купувате неколку распрскувачи за да ја напои целата градина. Користејќи ротирачки распрскувач, можете да ја напојувате апсолутно целата околина.

Придобивките од ротирачкиот атомизатор:

  1. Голема површина на наводнување. Ротацијата овозможува зафаќање на огромна област. Покрај тоа, сите 3 млазници можат да го променат аголот на наводнување, што ви овозможува да наводнувате уште поголема површина.
  2. Лесен транспорт. Распрскувачот има две тркала, благодарение на што може да се придвижи брзо со едноставно влечење на цревото.
  3. Едноставно монтирање. За овој распрскувач не треба да купувате посебно црево. Универзалната монтажа ви овозможува да го закачите спрејот на секое црево.
  4. Квалитетно прскање. Распрскувачот е опремен со неколку дупки на секоја млазница, што ви овозможува да направите висококвалитетен млаз.

Судејќи според овие предности, ротациониот атомизатор треба да биде прилично скап. Но, всушност, во онлајн продавниците во Украина и Русија, таков распрскувач ќе чини само 174 рубли. Оваа цена е доста разумна.

Карактеристики на ротациониот атомизатор:

  • Број на млазници - 3 парчиња ;;
  • Максималната површина за обработка е 175 квадратни метри;
  • Материјал - пластика;
  • Присуство на 2 тркала;
  • Боја - црвена со жолта боја;
  • Ротација на 360 степени.

Но, на веб-страницата Алиекспрес, ротирачкиот пиштол за прскање ќе чини 200 рубли. Оваа цена е најниска, сè уште има понуди за 300 рубли и погоре.

Не е јасно зошто во кинеска онлајн продавница овој производ е неколку пати поскап отколку на домашните страници. На крајот на краиштата, сите карактеристики се исти.

Така, подобро е да не нарачувате ротирачки атомизатор од кинески производител. Во оваа ситуација, тоа е навистина непрофитабилно, бидејќи сè уште треба да плаќате за испорака. Најдобро е да го купите овој распрскувач во домашна онлајн продавница.

Погледнете го видеото: Велјаноски: Дали со 10 000 може да се живее и преживува во Македонија? (Април 2020).