Категорија Печурки

Како да растат печурки од остриги
Печурки

Како да растат печурки од остриги

Loversубителите на печурки неодамна не секогаш беа во можност да се пофалат со големи резерви на оваа деликатес. Понекогаш времето е неповолно, тогаш има стравувања од собирање отровни печурки, бидејќи тие се заситени со штетни материи поради близина на железници или патишта. Но, многумина само сакаат печурки во различни форми - солени, кисела, сушени и пржени.

Прочитај Повеќе
Печурки

Како да растат шампињони печурки дома

Шампињони денес станаа тип на печурка што е достапна за одгледување дома. Периодот помеѓу садење мицелиум во подлогата и добивање на првите плодови е минимален. За одгледување шампињони, не се потребни посебни услови. Доволно е да се обезбеди ладна просторија со голема влажност.
Прочитај Повеќе
Печурки

Како да растат печурки од остриги

Loversубителите на печурки неодамна не секогаш беа во можност да се пофалат со големи резерви на оваа деликатес. Понекогаш времето е неповолно, тогаш има стравувања од собирање отровни печурки, бидејќи тие се заситени со штетни материи поради близина на железници или патишта. Но, многумина само сакаат печурки во различни форми - солени, кисела, сушени и пржени.
Прочитај Повеќе
Печурки

Расте мед печурки дома

Не сите варијанти на овие печурки можат да се одгледуваат дома во подрумот или на балконот. За вакви цели, тие избираат само одредена разновидност на печурки од мед - зимска печурка, која е многу популарна во азиските земји, поради присуството на импресивна количина на хранливи материи во составот што го попречуваат развојот на рак.
Прочитај Повеќе