Препорачана Интересни Статии

Градината

Ги учиме сите сложености на вегетативната репродукција со помош на фитостимулатор Корневин

Прекрасно, здраво и успешно плодно растение се одликува првенствено со развиен коренски систем. Со вегетативниот метод на размножување, сечињата слабо се вкоренуваат пред се заради слабата формација на коренот, а биостимулантните ѓубрива можат да им помогнат во ова. Корневин е еден од најпопуларните лекови кои содржат во својот состав сè што е потребно за градење на коренска маса.
Прочитај Повеќе
Храна

Пет најдобри рецепти за готвење компири со печурки

Компирот со печурки е едноставно, но во исто време и вкусно гарнир. Покрај тоа, тој се подготвува за неколку минути. Ви предлагаме да се запознаете со изборот на рецепти од печурки подготвени на различни начини. Компири со сушени печурки Печурките не се само вкусен производ. За време на постот, тие можат да станат основа на јадења кога месото е забрането да се јаде.
Прочитај Повеќе
Летна куќа

Фотографии од популарни видови и сорти на spirea за дизајн на пејзаж

Меѓу spireas, удобно расте од северната граница на шумата до полу-пустината зона на Русија, има околу 90 видови и сорти, изненадувачки по нивниот изглед и цветни од рана пролет до почетокот на мраз. Листопадни грмушки високи до два метри, во зависност од сортата, можат да имаат различна форма на круна, боја и вид на inflorescences, како и времетраењето и времето на цветни.
Прочитај Повеќе
Цвеќиња

Шарениот свет на лилјани: описи на сорти со фотографии и имиња

Природата им даде на овие бои убавина и софистицираност на формите. Современите хибриди на крин, сорти со фотографии и имиња дадени подолу, не можеа да постојат без макотрпна работа на научниците и аматерските градинари. Работа за одгледување е дозволено да се добијат растенија: со неверојатно големи и светли бои; со цветни трае 4-6 недели; со боење на ливчиња, невозможно по природа.
Прочитај Повеќе
Цвеќиња

Запознајте се со прекрасните сорти на леќата и нивните својства

Гентиан, чија фотографија често се користи за создавање разгледници, не е само спектакуларно, туку и корисно растение. Тоа е ниско растечки тревни грмушки кои можат да бидат годишни или повеќегодишни. Во природата, овој цвет расте насекаде, тој е отсутен само во региони со студена клима, каде поголемиот дел од годината почвата се крие под снег.
Прочитај Повеќе
Растенија

Ривина

Ривина (Ривина) е зашеметена украсна грмушка на семејството Лаконосов (Phykolaccaceae). Тропските и суптропските зони на Америка се сметаат за негова татковина. Во модерното куќиште, се одгледува ниска ривина, која привлекува аматерски градинари со голем број бобинки, кои буквално го расфрлаат растението.
Прочитај Повеќе