Бобинки

Садење малини во пролет: совети за почетници

Миризливи бобинки се одгледуваат во многу градинарски области. Таа е сакана од многумина, корисна и скромен. Но, како и секое друго растение, бара соодветна грижа. Садење малини во пролетта за почетници може да биде тешко поради недостаток на знаење за карактеристиките на раст и развој на грмушки од бери. Но, овој јаз е лесно да се пополни.

Прочитај Повеќе