Храна

Сушен диња - лекување за возрасни и деца

Летото помина. Сега можете да уживате во плодовите ако се грижите за конзервирање. Најдобар начин за зачувување на корисни својства на диња е да се исуши. Но, не е можно целосно да се претвори диња во сува кршлива парче. Поради високата содржина на шеќер, парчето диња е секогаш еластично и е плетено во плетенка за подобро пакување, завиткано во заштитна фолија.

Прочитај Повеќе