Градината

Упатства за употреба на дрога инсектицид Бори

Упатства за употреба на инсектицид Бори ја дефинира оваа дрога како концентрат на суспензија дизајнирана за борба против широк спектар на штетници. Високата ефикасност на лекот се должи на неговиот едноставен состав, кој вклучува две моќни компоненти - имидаклоприд и ламбда-цигалотин.

Доделување средства

Оваа дрога се чини дека е единствена алатка за контрола на штетници од најважните култури, што ја прави исклучително популарна кај обичните градинари и агрономи. Според упатствата за употреба на инсектицидни наноси, времетраењето на дејството, како и отпорноста на производот на сончева светлина, го прави идеален избор за контрола на штетници на следниве сорти на растенија:

 • семе од репка;
 • моркови;
 • цвекло;
 • житарки;
 • зелка;
 • компири
 • кромид;
 • јаболкници;
 • грозје.

Меѓу другото, борот инсектицид може да се користи за лекување на пасишта и други области каде што е неопходно да се уништат инсектите што се опасни за растенијата, како скакулци, ѓубре и штетници од цицање.

Придобивки

Со оглед на оваа дрога и неговата употреба, препорачливо е да се напомене дека е токсичен за рибите и корисни инсекти, а исто така му штети на околината.

Во врска со оваа околност, производот беше забранет за употреба во летни колиби и беше пронајден примена во професионалното поле.

Предностите на Бореа вклучуваат:

 1. Две главни компоненти со различен вид на изложеност на штетници.
 2. Брз и траен ефект од апликацијата.
 3. Може да уништи тајно живи инсекти.
 4. Демонстрира резултати дури и во однос на штетници отпорни на други инсектициди.
 5. Не губи својства под влијание на сончева светлина и високи температури.

Од упатствата дадени со лекот, можете да откриете дека се продава во литри шишиња, а стапката на потрошувачка на борни инсектициди е до 200 ml на 1 литар вода.

Употреба на лекови

Со оглед на големата опасност на производот за многу видови корисни инсекти, вклучувајќи пчели, треба да се почитуваат безбедносни мерки на претпазливост. Интервалот помеѓу преработката не треба да биде помал од еден месец. Според упатствата за употреба на Бори Нео, инсектицидот не претставува опасност за луѓето, сепак, забрането е да се обработуваат култури со ветер посилен од 2м / с. Покрај тоа, во присуство на голем број пчеларски фарми, потребно е да ги известите 5 дена пред обработката.

Користените контејнери од лекот мора да се отстранат во одредени области. Подготовката на растворот е различна за различни видови преработени растенија, меѓутоа, разликите лежат во пропорциите. Алгоритмот во сите случаи е идентичен:

 • пополнете го резервоарот за прскање на половина со вода;
 • додајте го производот во согласност со пропорциите наведени на пакувањето;
 • мешајќи го растворот, донесете го волуменот на растворот до потребниот, постепено додавајќи вода.

Така, инсектицидот Borei Neo треба да се подготви непосредно пред употреба, бидејќи складирањето на готовиот раствор е непрактично. Алатката демонстрира најголема ефективност при преработка на растенија во текот на сезоната на растење, кога бројот на штетници го надминува прагот на прифатливи вредности.

Табела со проток

Со оглед на можните негативни последици од употребата на лекот, неопходно е строго да се набудува дозата наведена од производителот при подготвување на растворот за обработка. Според упатствата за употреба на бора инсектицид, препорачливо е да се придржуваат до следните приближни пропорции:

ЗасадиПотрошувачка, л / ха
Atито, репка, јачмен, компир, домат0,08-0,1
Цвекло, зелка0,1-0,12
Моркови, кромид0,12-0,2
Јаболкница, грозје0,3

Погледнете го видеото: Upatstvo za podgotovka na maslo od kanabis (Април 2020).