Фарма

Препарати за БИО - природна бариера за болести во секоја фаза на развој на растенијата!

Ние ги заштитуваме доматите, пиперките, модар патлиџан, краставиците и зелката.

За време на периодот на раст, а особено за време на плодот, нашата градина и градина како никогаш порано не треба грижа и што е најважно, ефективна и безбедна заштита. Во тоа време, употребата на биолошки производи Алирин-Б, Гамаир, Глиокладин и Трихоцин станува најрелевантна затоа што овие лекови се безбедни за луѓето и милениците и не се акумулираат во преработено овошје и зеленчук.

Биолошки производи - природна бариера за болести!

Во пролетта, кога се утврдени позитивни температури, пред садењето на почвата, почвата треба да се сее со раствор од Трихоцин, СП (6 g / 10-30l / 100m²). Задушување на патогени зачувани во почвата на растителни остатоци, што може значително да ја оштети културата во новата година.

Третмани за вегетација

Една недела по трансплантацијата домат, пиперки, модар патлиџанбарака растенија под коренот Алирин-Б + Гамаир (2 таб. + 2 таб. / 10 л вода / 10 м²). Задушување на патогени изгние корен и корен.

10 дена по пресадување садници, испрскајте ги воздушните делови на растенијата Алирин-Б + Гамаир (1 таб. + 1 таб. / 1 ​​литар вода). Прскањето се врши на секои 10-14 дена, најмалку 3-4 пати во сезона. Задушување на патогени на лошо влијание, алтернароза, бело и сиво гниење.

Биолошки фунгицид Алирин-Б за зеленчук Биолошки бактерицид Гамаер за зеленчук

Од црната нога зелка ќе го спаси теснецот на почвата 1-3 дена пред да сее семе со лекот Табела Гамаир (2 таб / 10 л), 1 пат. Кога садите садници, не заборавајте да направите Глиокладин, таб (1 таб / бунар). За време на сезоната на растење, прскање со раствор на лекот Табела Гамаир (10 таб / 10 л / 100 м²), првиот со појава на 4-5 вистински лисја, последователно со интервал од 15-20 дена. Задушување на патогени на мукозни и васкуларни бактериози.

Биолошки фунгицид на почва Глиокладин за зеленчук Биолошки фунгицид на почвата Трихоцин за зеленчук

Една недела по садењето садници од краставици, истурете ги растенијата под коренот Алирин-Б + Гамаир (2 таб. + 2 таб. / 10 литри вода / 10 м²). Задушување на патогени изгние корен и корен.

10 дена по пресадување садници, испрскајте ги воздушните делови на растенијата Алирин-Б + Гамаир (1 таб. + 1 таб. / 1л вода) .Прснувањето се врши на секои 10-14 дена, најмалку 3-4 пати во текот на сезоната на растење. Задушување на прав патогени на мувла, бела и сива гниење.

Имајте добра жетва!

Можете да дознаете каде да ги купите Алирин Б, Гамаир, Глиокладин и Трихоцин на веб-страницата www.bioprotection.ru или со јавување на +7 (495) 781-15-26, 518-87-61, од 9:00 до 18: 00

Погледнете го видеото: Our Miss Brooks: Exchanging Gifts Halloween Party Elephant Mascot The Party Line (Февруари 2020).