Растенија

5 затворен растенија со најголеми цвеќиња

Големите цвеќиња секогаш привлекуваат восхитувачко внимание. Фатени, масивни, тие нудат да ја ценат комплексноста на структурата, убавината на деталите, потсетувајќи на огромни чинии или елегантен грамофон. И иако има многу повеќе култури со големи inflorescences отколку со огромни цвеќиња во затворен асортиман на растенија, таквите култури никогаш не излегуваат од стил. Ефективноста и подготвеноста се нивни главни адути. Заедно со светло-лисја и обилно цветни растенија, тие се еден од најмоќните акценти во боја.

Хипеаструм

Во сегашниот, скоро огромен асортиман на затворен растенија, има многу култури што можат да се пофалат со нивното спектакуларно цветни. Некои растенија имаат мали цвеќиња, но тие ги покриваат грмушките со континуиран облак. За други, цветнито е незабележително, но светлите браќа и постелнините се блескави убави. Во третиот, сосема обични цвеќиња се собираат во масивни или, обратно, благодатни inflorescences со многу поинаква форма. Постојат култури во кои самите цвеќиња се впечатливи по нивната големина. Таквите големи цветни растенија имаат многу „адути“ во нивните карактеристики.

Растенијата со најголеми цвеќиња обично се рангираат како култури со цветни дијаметар над 5-6 см; згора на тоа, не застанува на главните starsвезди за 10 см. Едноставни или двојни цвеќиња, цвеќиња од такви култури се подеднакво привлечни и масивни, тие штрајкуваат не само со нивните гигантски големината, но и убавината на структурата, класичната форма, нијансите на бојата. Големата големина на цвеќето ви овозможува целосно да се восхитувате и на структурата и на деталите - stamens, anthers, обрасци.

За разлика од земјоделските култури со големи inflorescences, растенијата со големи цвеќиња ретко се сметаат за модерни, смели, егзотични. Нивниот шарм е сосема различен. Таквите растенија се вистински романтичари кои можат да се најдат во списокот на класични видови стаклена градина. Со векови по век, тие ги освоија срцата на лозарите низ целиот свет со својата непроменлива и малку строга убавина.

Многу растенија со големи цвеќиња станаа толку познати што успеаја да преживеат период на вистински заборав во минатиот век, но денес starsвездите со големи бои повторно се враќаат во мода. Како и најдобрите култури со строга силуета, тие се неспоредливи со нивното влијание врз околниот простор. Визуелно проширување на просториите, нагласувајќи ја убавината на дизајнот и користените материјали, тие се жив аналог на скулптура или архитектонски детали, што носи чувство на хармонија, мир, внимателен дизајн.

Затворен Гардинија

Постојат многу растенија со привлечни цвеќиња, но навистина големи - не толку многу. Секоја таква култура е навистина незаменлива и уникатна. Постојат многу starsвезди со голема боја од бројот на затворени лози и омилени градина кои се преселиле во просториите - далија, гебера, рози. Но, постојат и вистински затворени растенија, во кои десет сантиметри или поголеми цвеќиња создаваат неизбришлив впечаток.

Ајде да се запознаеме со петте фаворити меѓу растенијата во затворен простор со најголемо цвеќе.

За список на растенија со најголемо цвеќе, видете на следната страница.

Погледнете го видеото: The Book of Enoch Complete Edition - Multi Language (Март 2020).