Цвеќиња

Тревникот. Зимска нега

Зимата е време на студено време и тревникот, како никој друг, не треба грижа. Така што, во пролетта, тревникот не треба да се сее, треба да се растовари колку што е можно од можни надворешни влијанија. Марамите нема да се појават ако има минимум движење на површината на тревникот.

Тревник во зима (тревник во зима)

© Дени Шнап

Не се препорачува да се шетате на тревник што не е покриен со снег најмалку 20 см. Забрането е уредување на лизгалишта каде што се наоѓа тревникот. Од присуството на мраз на површината на тревникот, тој едноставно може да замрзне. Кога чистите патеки во дворот, не испуштајте вишок снег на тревникот; ова може да предизвика тревата на тревникот да исчезне. Кората што се формира на површината на снегот, на локацијата на тревникот, исто така може негативно да влијае на тревникот, па затоа мора да се уништи.

Тревник во зима (тревник во зима)

© * Грант *

Покрај директната грижа за тревникот во зима, треба да ја воспоставите и внесете во соодветна форма целата потребна опрема за нега на тревниците, за ова имате доволно време во текот на летото.

Погледнете го видеото: Детективот Цветко прашува: Кој фрлаше во тревникот? (Март 2020).