Друго

Дали вреди да се верува во знаците и суеверија поврзани со бегонија

Еден пријател ми даде тенџере со бегонија за мојот роденден. Се вели дека ова растение носи среќа и просперитет во куќата. Знам дека е корисно да се чуваат кактуси дома, особено во близина на компјутер, но не сум слушнал ништо за бегонија. Кажете ни кои други знаци и суеверија се поврзани со цвеќето бегонија.
Многумина повеќе пати слушнале дека е подобро да не го чувате овој или оној цвет во куќата, бидејќи шири негативна енергија околу себе. И обратно - одредено растение ќе донесе среќа. Литературата опишува многу различни знаци и суеверија поврзани со цвеќиња, вклучително и бегонија. Верувањето во нив или не е приватна работа за сите, но слушањето на популарно мислење никогаш нема да боли.

Бегонија како филтер на негативна енергија

Секој човек има своја аура, која содржи негативна и позитивна енергија. Луѓето со доминација на негативна енергија честопати се нарекуваат „енергетски вампири“. Значи, ако такво лице дојде во куќата, тогаш по неговото заминување дел од негативната енергија останува и има ефект врз нејзините жители.

Во согласност со народното верување, тоа е бегонија која служи како еден вид на филтер што ги апсорбира и неутрализира сите негативни.

Ова важи и за мислите на другите и за чувствата на нивните господари. Цветот, како и да е, ги одзема сомнежите и неодлучноста што ја ѓубре лицето и го стимулира да преземе активни чекори, подобрување на реакцијата и да донесе смиреност и хармонија во куќата.

Медицински знак на бегонија

Скоро секое растение и билки се користат во народната медицина за третман и превенција на разни болести.

Постои мислење дека тоа е бегонија која има позитивен ефект кај болести на горниот респираторен тракт, црниот дроб, срцето и желудникот.

Бегонија и финансии

За луѓето што прават бизнис, добро е да се напие сад за бегонија. Се верува дека ја влошува интуицијата, помага правилно да се процени ситуацијата, брзо и соодветно да се одговори на тоа. Во знак на благодарност за добрата грижа, фабриката ќе му помогне на својот сопственик да избегне лажни трансакции или партнери и да развие трговски талент. Тие велат дека ако бегонијата расте многу брзо и цвета изобилно, ова симболизира среќа во вашите напори. И обратно - надупувањето на цвет укажува на можна загуба или болест на жителите на куќата.

Бегонија - асистент на Купидон

Многу луѓе веруваат дека бегонија ќе помогне во привлекување сродна душа, и ако таа веќе постои, ќе донесе взаемно разбирање во куќата - ќе отстрани сè од излишно и непотребно од врската, и ќе додаде нешто што му недостасува на парот. За да го направите ова, ставете ја саксија во спалната соба (ако растението има црвени цвеќиња). Розовата и белата бегонија ќе ја изедначат кујната или ходникот. Патем, непланираното цветање на бегонија може да укаже на завршување на семејството.

Погледнете го видеото: eXception - Дали некогаш Official audio (Април 2020).