Цвеќиња

Брандок, Булбокодиум

Булбокодиумот изгледа како 3-пати намалена копија на колхиум. Овие две растенија се навистина тесно поврзани. Но, ако colchicum е есенско чудо, тогаш булбокодиумот е пролет, една од најдобрите „снежни врнежи“. Дијаметарот на неговите цвеќиња е до 7 см, висината на растенијата е 10 см. Секоја сијалица дава неколку цвеќиња. Тие ја задржуваат свежината и сјајот до 10 дена и заедно ја украсуваат градината повеќе од две недели. Бојата е светло розова, во другите рани пролетни цвеќиња е многу ретка. Значи, добро е познато како розовите нијанси совршено се мешаат со сина, виолетова и бела боја. Булбокодиумот може да биде најдобриот сосед за ириодикодиуми, хиенодокси, скули, итн. Но, најспектакуларното партнерство може да се случи со крокуси кои имаат слична форма и големина на цвеќе и во нивната палета се целосно лишени од розова боја. За да се заврши среќата, не е доволно црвено. Може да се најде во некои сорти лалиња Кауфман, кои за неверојатно рано цветни и џуџе треба да бидат вклучени во групата растенија - „снежни врнежи“. Така, од рана пролет, градината може да заблеска со сите постојни бои и нијанси.

Брандок, Булбокодиум (пролетна ливада шафран)

Листовите на булбокодиумот, на почетокот кратко, продолжуваат да растат на крајот на цветни и достигнуваат висина од 25 см Пред почетокот на летото, тие се доста декоративни, а потоа брзо се претвораат во жолта боја и легнуваат. Сијалиците не копаат до пет години. Згора на нив, можете да засадите лета со плитки корени или да скриете место напуштено до следната пролет зад високи растенија. Bulbokodium претпочита сончево место, но е доста подготвено со ажурна сенка на листопадни дрвја, не премногу рано и густо растворање на нивното зеленило. Булбокодиумот е прекрасен и на карпест рид и во мали масиви. Времето за слетување е есен. Оптималната длабочина е 7 см, растојанието помеѓу растенијата е 10 см. Секоја година, бројот на светилки може да се удвои. Булбокодиумот е погоден за зимска дестилација.

Брандок, Булбокодиум (пролетна ливада шафран)

Погледнете го видеото: braddock desaparecido en combate 3 1988 chuck norris (Март 2020).