Летна куќа

Декоративни саксии со алиекспрес

Пластични садови со средна големина се неопходна ставка дома и во земјата. Во нив можете да засадите украсни цвеќиња, џуџести растенија или садници. Предностите на пластичните садови:

  1. Мала тежина. Таквите производи се лесни за транспорт;
  2. Пластичниот материјал не се распаѓа кога се спушта;
  3. Пластиката не избледува на сонце и не се позајмува на деформација по неколку години (како што е случај со глинени садови);
  4. Ниска цена;
  5. Садот е одлична основа за декорација. Можете да креирате ваш сопствен дизајн на производи.

Видеото користи стандардни пластични садови од веб-страницата Алиекспрес за да создаде уникатен дизајн

Слични производи може да се купат во домашни онлајн продавници. Тие се апсолутно идентични, бидејќи, како по правило, продавниците купуваат пластични садови од кинески добавувачи.

На Алиекспрес, овој производ не се продава индивидуално, туку во серии. Во една серија - 20 саксии, цената на многу е околу 245 рубли. Како резултат на едноставни математички операции, добиваме дека едно нешто чини 12 рубли 25 копи. Покрај тоа, продавачот гарантира бесплатна достава на стоки на кое било место во светот за еден месец.

Во руските продавници, за еден пластичен градинарски тенџере ќе мора да платите од 20 до 80 рубли за паркирање. Во овој случај, треба да ги земете предвид трошоците за испорака во вашиот регион. Предноста на домашните Интернет страници е брзината на испорака.

Погледнете го видеото: Cactus Lab: Направи си сам. Растителен терариум (Април 2020).