Цвеќиња

Сувкуленти во тенџере со јагода

Сакам да ги користам работите за други цели. Ова е мојот омилен сад оваа година. Сувкуленти во тенџере со јагода:

Сувкуленти во контејнери

Мојата јагода не ми се допадна навистина овој контејнер со теракота, специјално дизајниран за тоа. Требаше да се напои секој ден. Заборавете го тоа или еднаш - таа веќе ги обеси ушите. И Бери не беше голем. Па садот погледна на самиот почеток:

Сувкуленти во контејнери

Главната фабрика е „Сините прсти“ со прекрасна сребрено-сина боја (Синикио мандаралиска Сини прсти), расте вертикално. Навистина ми се допаѓа оваа боја. Само се буди ...

Сувкуленти во контејнери

Ова е последната снимка, неодамна. Растеа сите жители на куќата од јагоди:

Сувкуленти во контејнери

Сината лобелија добро се снаоѓа со succulents, иако тие имаат многу различни побарувања за наводнување. Сукулентите, иако можат да преживеат долго време без вода, тие ја сакаат, вода. Се сеќавам како, откако завршив со сукуленти, барав како да ги засадам преостанатите „простории“. Малото растение лобелија што го купив за други намени ми го привлече вниманието. Експериментот беше успех. Тие живеат мирно и спокојно.

Сувкуленти во контејнери

Написот за прв пат беше објавен овде: на блогот Пелагеја, Руски Американец

Користени материјали:

  • Saculents во сад на Пелагеја. © 2011 ТатјанаС