Летна куќа

За градината избираме камења со зелен мов од Кина

Прекрасна градина не е само негувани цвеќиња и зелен тревник. За да се создаде навистина убава градина, потребни се камења, фенери и разни фигури, и место за опуштање. Само со комбинирање на сите горенаведени елементи, можете да создадете уникатна градина во која никогаш не сакате да се дружите.

Декоративни камења покриени со зелена мов може да помогнат во создавањето градина. Благодарение на нив, можете да создадете убави композиции. На пример, поставете некој вид цртање или направете зелена ограда. Покрај тоа, "бушавите" камења можат дури да попрскаат и саксии во кои растат растенија.

Предности на бушавиот камен:

  • универзалност - со нејзина помош можете да реализирате какви било фантазии;
  • без грижа - камењата спокојно издржуваат секое време.

Но, каде е подобро да се купат украсни камења? Во домашните продавници или од кинески производител? Ајде да ги споредиме цените.

Руската онлајн продавница нуди да купи вештачки мов камења за 320 рубли. Сетот се состои од 7 удари со различна должина. Најголем е долг 20 см, а најмал 8 см. Камењата се изработени од полистирен и вештачки мов.

На Алиекспрес, сет од 8 камења чини само 102 рубли. Тоа е скоро 3 пати поевтино отколку во домашна продавница.

Користењето украсни камења покриени со мов е одличен начин да ја освежите вашата градина. Само подобро купувајте ги директно од кинески производител.

Погледнете го видеото: Calling All Cars: Highlights of 1934 San Quentin Prison Break Dr. Nitro (Март 2020).