Летна куќа

Ние донесуваме кулинарски идеи во живот со тава од Кина

Златна кора од месо, задушен зеленчук и розови палачинки се одлична идеја за празнична вечера. Можно е да се донесе во живот благодарение на оригиналната тава со капак од Кина. Во него можете да чорба, пржете и загревате разновидна храна. Транспарентниот капак изработен од стакло отпорен на топлина, овозможува водителка да го следи напредокот на овие процеси. Како и да е, вкусот и присутниот изглед на садот ќе зависи од квалитетот на материјалот, како и од дизајнот на садовите. Затоа, при изборот на тава за пржење, треба да обрнете внимание на следново.

Првиот критериум е материјален

Овој кинески прибор за јадење е изработен од алуминиум, кој е покриен со 3 слоја керамички материјал (Excilon). Благодарение на оваа заштита, производите не се лепат на површината и како резултат не се лепат. Ова е многу важна точка, затоа што многу често водителката готви влажно месо (ќофтиња) или риба. Овој нелеплив слој го обезбедуваат производителите за економична потрошувачка на растително масло, што е важно за готвење, на пример, палачинки. Меѓу другото, тавата е погодна за:

  • готвење на сите видови печки, особено индукција;
  • миење во машини за миење садови;
  • различни степени на печење месни производи.

Како што веќе беше забележано, оваа опрема е изработена од елоксиран алуминиум, така што е многу лесен (тежина 1,28 кг). Удобно е да се подигне, преврти, а исто така да се извршат и други операции со него, кои честопати се толку неопходни за готвачите. Во исто време, материјалот брзо се загрева, што придонесува за униформа печење на производите. Сепак, со иста брзина тој се олади, комплицирајќи ја работата на водителката. Сепак, овој модел има и други карактеристики.

Вториот критериум е дизајн

Про Theирниот капак е изработен од стакло отпорно на топлина. Неговиот раб е врамен со метален лак, кој, за жал, е предмет на деформација. На стаклото е дадена дупка за ослободување на вишок на пареа. Држачот на капакот е изработен од издржлива пластика. Позитивните карактеристики на оваа кинеска тава за пржење вклучуваат:

  • тркалезна форма;
  • удобна и долга рачка;
  • дијаметар - 26 см;
  • капацитет - до 2 литри;
  • странична висина - 6 см.

Главната рачка е изработена од отпорен на топлина материјал што не се топи и ретко се загрева. Тој е прикачен на основата на тавата со завртки што може малку да се залепат кога ќе се олабават. Оригиналноста на моделот ја дава бојата на внатрешната обвивка. Бежовата сенка не само што ќе го освежи внатрешноста на кујната, туку и ќе ја инспирира водителката во процесот на готвење за да реализира нови идеи.

На пазарот AliExpress, корисниците ќе најдат неколку модели на оваа тава (различни дијаметри и бои). Нивните трошоци се движат од 930 до 990 рубли. Ова е оптимална цена за прибор за готвење со нелеплива облога, која сега чини од 2 до 10 илјади рубли во обичните продавници.