Летна куќа

За работа на кревети двојно мотика од Кина

Секој градинар треба да има многу алатки, вклучувајќи мотика, гребло, лопата и многу повеќе. Заземаат многу простор, но секој од нив е навистина неопходен. Сепак, не толку одамна, на пазарот се појави алатка наречена двојно мотика.

Двојната мотика е невообичаена алатка која комбинира гребло и мотика. Тоа е, од една страна е мотика, а од друга гребло. Со оваа единствена алатка можете да извршите било какви работи за садење и култивирање. Покрај тоа, малата големина на двојната мотика ви овозможува да работите и во градината на креветот и дома во саксии со затворен растенија.

Предностите на двојната мотика:

  1. Мала тежина. И покрај фактот дека алатката комбинира и гребло и мотика, тежи многу помалку од обична мотика.
  2. Универзалност. Работејќи во градината, градинарот нема да мора да биде расеан од пребарувањето за потребната алатка. На крајот на краиштата, сè е приближно: Работев малку со мотика, потоа ја превртев алатката и можете да продолжите да работите понатаму.
  3. Разменливост. Ако одеднаш рачката се скрши, може лесно да се замени. Млазницата ќе одговара на кој било зафат.
  4. Трајност. Двојната мотика може да издржи на која било тежина.
  5. Одржливост. Оваа алатка е во состојба да преживее какви било временски услови.
  6. Практично складирање. Поради малата големина, двојната мотика може да се чува и на полица. И дупката на крајот на рачката ви овозможува едноставно да ја обесувате алатката.
  7. Заштита од корен. Посебниот облик и на гребло и на мотиките ви овозможува точно да ја култивирате земјата во близина на растенијата без да ги оштетите нивните корени.

Алатката, се разбира, е добра, но се поставува друго прашање: колку чини двојно мотика? Онлајн продавниците во Русија и Украина го продаваат овој инвентар за 670 рубли. Малку скапо за толку мала алатка.

Но, на веб-страницата Алиекспрес можете да купите двојно мотика за само 590 рубли. Ова е скоро 100 рубли поевтино. Покрај тоа, таа се разликува на подобро од алатката што се нуди во домашните продавници.

Карактеристики на кинески двојно мотика:

  • должина - 40 см;
  • материјал за завој, текстура од гума;
  • материјал за млазницата - челик.

Врз основа на ова, двојната мотика, која е направена во Кина, има поатрактивни карактеристики по ниска цена. Затоа, ако одлучите да ја купите оваа алатка, нарачајте ја директно од кинески производител.

Погледнете го видеото: Љубов и казна Дел 54 Aşk ve Ceza 54. Bölüm (Февруари 2020).