Друго

Проблеми при одгледување на виолетова водна вода: единечен педон и долги лисја

Добро време на денот! Моето прашање е за виолетова виолетова. Неговата локација е на источниот прозорец. Дава само 1-2 удари и не формира „капачиња“ на педуните. Како да го направите тоа? Има многу долги ливчиња од долните лисја. Дали е ова правилно? Дали треба да ги отстранам и дали има потреба да се разредувам лисјата од 2-3 редови со големина? Ви благодариме за советот!

Виолетова Воднаја припаѓа на тери сорти, има многу големи цвеќиња со урнатини. Боењето е прилично необично - боите постепено се претвораат едни во други.

Карактеристики на цветаат темјанушки Vodiannaya

Од времето на формирање на педункле со пупки до целото нивно цветање, минува многу време. Цветни се одложува за еден месец, па дури и подолго, за разлика од другите сорти во кои веднаш се цветаат inflorescences. Како типичен претставник на Тери темјанушки, Водијани ја демонстрира целата убавина по третото цветни.

Бидејќи авторот не ја навел староста на растението, може да се претпостави дека единечен педунк е еден од првите цветови, а со тек на време виолетовата ќе се отвори во полна сила.

Причини за истегнување на лисјата

Долгите ливчиња во летоци и педули може да бидат резултат на сортата припадност на темјанушки. Други причини за влечење се:

  1. Недостаток на осветлување. Садот мора да биде преуреден на повеќе осветлено место или да постави вештачко осветлување.
  2. Премногу висока температура. Поместете ја виолетовата во друга просторија.

Авторот треба внимателно да ја испита растението и да обрне внимание на излезот. Долгите намирници и лабавиот излез укажуваат на вишок на влага во садот. Неопходно е да се дозволи почвата да се исуши и да се прилагоди наводнување. За жал, прашањето не означува како се спроведува. Виолетовите реагираат најдобро на плетење наводнување. Со правилен избор на дебелината на фитилот (во зависност од волуменот на садот), самиот цвет ќе ја "пие" потребната количина на вода.

Да одбереш или не остава лисја од темјанушки?

Ако лисјата на виолетово за возрасни се многу, и има малку педуни, а на следното цветни нивниот број не се зголемува, проблемот може да биде вишок на азот во почвата. Фабриката активно ја зголемува својата лист капа на штета на цветни. Во овој случај, при хранење, треба да земете пауза од еден месец и половина, а потоа да направите ѓубриво со фосфат. Долниот степен на лисја може да се намали.

Ставете го исеченото ткаенина мора да биде попрскано со активен јаглен.

Лисјата на темјанушки може да се отсечат:

  • ако тие се оштетени, исушени или деформирани;
  • ако првите лисја не изгледаат карактеристични за одредена сорта;
  • да му се даде на излезот симетричен изглед (ова важи и за лисјата од втор ред).

Вреди да се земе предвид дека по градинарски виолетова, ќе биде потребно време да се прилагодат и следните 5 месеци нема да цвета.

Погледнете го видеото: Ambassadors, Attorneys, Accountants, Democratic and Republican Party Officials 1950s Interviews (Април 2020).