Летна куќа

Семе од кипарис за градинарски аранжман од Кина

Кипарис - популарна разновидност на украсни зимзелени дрвја кои често се засадени во градината и околу локацијата, со цел создавање природна ограда. Нормалното живеалиште на такво дрво е топлата клима на земјите од јужноамериканскиот континент. И покрај ова, чемпрес често се користи од сопствениците на земјиште во Русија.

Пред да садите семиња во почвата, подобро е да ги 'ртете дома или во услови на стаклена градина. За ова, можете да користите специјални форми за прелиминарни садници на растенија. Никнува треба да бидат засадени веднаш по сончевите март денови. Исто така е важно да се набават високо квалитетни семиња, од кои повеќето се гарантираат дека 'ртат и стануваат отпорни на мали температурни екстреми што се случуваат во пролетната сезона.

Можете да купите семиња со добар квалитет на добро познатите на сите Aliexpress. Оваа парцела со семе од кипарис има најголем рејтинг од купувачите и најмногу буџетски трошоци кај продавачите на слични производи на страницата. Ова укажува на тоа дека ви е загарантирано да добиете точно семе од чемпрес, кое лесно може да се сади во вашата летна куќа.

Продавачот нуди неколку фотографии за тоа како дрвјата ќе се грижат за одгледување:

Како што наведува продавачот, цветниот период на таквата чемпрес паѓа во лето. Исто така, дрвјата можат да го исчистат воздухот добро.

Цената на лот е 25 рубли. За оваа сума ќе добиете еден пакет семе. Производителот не го наведува точниот број на семе, сепак, според прегледите на клиентите, оваа торба содржи 25 парчиња семиња.

Испораката во Русија е бесплатна и се врши од централниот магацин на продавницата во Кина. Проценето време на пристигнување на парцелата до купувачот е 35-58 дена. Обезбедениот број на патеката не може да се следи.

Што се однесува до цените на семе од кипарис во земјите на ЗНД, тие можат да се купат во просек за 21 руби - 50 единици во Украина.

Во Русија, 0,05 грама семе чини 48 рубли. Како по правило, домашните продавачи гарантираат не многу голем процент на ртење на растенијата (65-70 проценти).

И покрај фактот дека цената на многу кинески лушпа е малку поголема, процентот на сличност на нивните семе е поголем (од 75 проценти). Очигледен минус за купување стока во Кина е времето на испорака - не е секогаш погодно да се чека 2 месеци или повеќе.

Во зимската сезона, користете специјални ткаенини за заштитно покритие. Без нив, чемпрес не може да преживее во зима.