Цвеќиња

8 најдобри грмушки толерантни во сенка

Без грмушки, валкање или со беспрекорно украсно зеленило, сега со совршени исечени форми, или со расејување на луксузни inflorescences, невозможно е да се замисли ниту една градина. И првите на спомнување на градинарски грмушки секогаш ми паѓаат на ум на најпопуларните видови кои растат на сончеви, сончани платформи - рози, акции, смреки. Треба да се има предвид дека има место за грмушки каде осветлувањето е многу поскромно. Тие можат да станат вистинско магично стапче при украсување на засенчени места, да создадат не само затскриена атмосфера, туку и ефикасно да го полнат просторот.

Нијанса толерантна хиреранза е дабова.

Онаму каде што условите се неповолни за садење на повеќето тревни едногодишни грмушки, толерантни грмушки ќе се извршуваат не една, туку неколку задачи одеднаш, додека не се инфериорни во декоративноста кај нивните најпопуларни ривали на сонцето.

Идеални солисти за сивата места

Меѓу градинарските растенија, има многу култури што можат да се соочат со лошо осветлување. Во исто време, потенка или повеќе заситена сенка, сувост или, обратно, прекумерната влажност на местото влијае на изборот, но сепак ви овозможува да го пронајдете вашиот идеален солист или партнер за речиси секоја задача.

Во исто време, lубовта воопшто не значи дека нема да можете да им се восхитувате на спектакуларните прекрасно цветни грмушки. Навистина, многу од најомилените и шарени starsвезди им припаѓаат на растенијата, кои не ја губат можноста да цветаат изобилно дури и во засенчување.

Берберис (Берберис).

Сите растенија што можат да се припишат на грмушки што убат сенка, се наоѓаат во природата во шумските области и се навикнати да бидат задоволни со буквално минимално осветлување.

Запознајте ги 8-те главни starsвезди меѓу fansубителите на затскриените места поблиску.

За список на најдобри грмушки толерантни во сенка, видете на следната страница.

Погледнете го видеото: Our Miss Brooks: Magazine Articles Cow in the Closet Takes Over Spring Garden Orphan Twins (Април 2020).